Weer Santorini

Als het gaat om het plannen van een reis naar Santorini, is het belangrijk om rekening te houden met het weer. Santorini, een van de mooiste eilanden van Griekenland, heeft een mediterraan klimaat met milde winters en hete zomers. Hieronder lees je meer over het weer op Santorini gedurende het jaar.

Weer in maart en april op Santorini

De lente is een prachtige tijd om Santorini te bezoeken. De temperaturen zijn mild en aangenaam, en er is weinig neerslag. In maart en april kun je nog wel wat frisse dagen hebben, maar de temperaturen stijgen snel in mei. Gemiddeld liggen de temperaturen tussen de 16°C en 23°C in de lente. Dit is een ideale tijd om te genieten van de stranden en de natuurlijke schoonheid van Santorini.

Weer in de zomer op Santorini

De zomer is het hoogseizoen op Santorini en is de drukste tijd van het jaar. De temperaturen stijgen tot boven de 30°C, en er is weinig neerslag. Juni en september zijn iets rustiger dan juli en augustus, maar nog steeds erg druk. Het is een geweldige tijd om te zwemmen in de zee en te zonnebaden op de stranden. Het is echter wel aan te raden om vroeg in de ochtend of laat in de avond de bezienswaardigheden te bezoeken vanwege de hitte.

Santorini weer in September

De herfst is een geweldige tijd om Santorini te bezoeken. De temperaturen zijn nog steeds aangenaam, hoewel ze in november dalen tot ongeveer 18°C. Er is meer neerslag in de herfst, maar de meeste dagen zijn nog steeds zonnig en aangenaam. Dit is een perfecte tijd om te genieten van de natuurlijke schoonheid van Santorini, zoals de wijngaarden en de vulkanische landschappen.

Weer in December en Januari op Santorini

De winter op Santorini is mild en nat. De temperaturen dalen tot ongeveer 10°C, en er is meer kans op regen en wind. Veel hotels en restaurants sluiten in de winterperiode, maar er zijn nog steeds genoeg plekken om te bezoeken. Dit is een goede tijd om te genieten van de rust en stilte van Santorini en om de lokale cultuur te ervaren.

In conclusie, Santorini is een prachtige bestemming om het hele jaar door te bezoeken. De lente en herfst bieden aangename temperaturen en minder drukte, terwijl de zomer de perfecte tijd is om te genieten van de stranden. Hoewel de winter wat kouder en natter kan zijn, is het nog steeds een geweldige tijd om de lokale cultuur te ontdekken. Plan je reis naar Santorini op basis van je persoonlijke voorkeuren en geniet van de prachtige natuur en cultuur van dit Griekse eiland.

loader-image
Weer Santorini
Santorini, GR
17:17, 5:17, 14 juli, 2024
temperature icon 30°C
onbewolkt
Humidity 42 %
Wind 24 mph
Wind Gust: 0 mph
Sunrise: 04:11
Sunset: 18:36
Scroll naar boven