Weer in Kos

Als een populaire vakantiebestemming in Griekenland trekt het eiland Kos elk jaar duizenden bezoekers aan. Een van de belangrijkste factoren bij het plannen van een reis naar Kos is het weer, omdat dit de ervaring van de reiziger kan beïnvloeden. Hieronder vindt u informatie over het weer op Kos gedurende het jaar.

Het weer in de Lente op Kos

In de lente begint het weer op Kos te verbeteren na een koude en regenachtige winter. Temperaturen stijgen van gemiddeld 15 graden in maart naar ongeveer 25 graden in mei. Het weer kan echter onvoorspelbaar zijn met mogelijke regenval in maart en april, dus het is belangrijk om regenkleding mee te nemen.

Weer in de zomer op Kos Griekenland

De zomermaanden zijn de meest populaire tijd om Kos te bezoeken vanwege de hoge temperaturen en het heldere weer. De gemiddelde temperatuur stijgt naar ongeveer 30 graden, maar kan op sommige dagen oplopen tot 40 graden. Er is heel weinig regenval in de zomer, maar de zon kan sterk zijn, dus het is belangrijk om zonnebrandcrème te gebruiken en een hoed en zonnebril te dragen.

Weer september en oktober op Kos in Griekeland

De herfstmaanden zijn aangenaam met temperaturen die dalen van ongeveer 28 graden in september tot ongeveer 20 graden in november. Er kan af en toe een regenbui zijn, maar het weer is over het algemeen droog en aangenaam. Dit is een goede tijd om Kos te bezoeken voor degenen die willen genieten van de zon en de stranden zonder de drukte van de zomer.

Weer Kos December en Januari

De winter op Kos kan koud en regenachtig zijn, met temperaturen die dalen tot ongeveer 10 graden in december en januari. Er kan sneeuw vallen op de bergen in het binnenland van het eiland, maar de kustgebieden blijven over het algemeen vrij van sneeuw. Dit is niet de beste tijd om Kos te bezoeken voor degenen die warm weer en zon zoeken.

Kortom, de beste tijd om Kos te bezoeken is in de zomermaanden van juni tot augustus vanwege het heldere weer en de warme temperaturen. Voor degenen die de drukte willen vermijden, is de herfst ook een goede tijd om te bezoeken. Ongeacht de tijd van het jaar is het belangrijk om voorbereid te zijn op het weer en om de juiste kleding en uitrusting mee te nemen voor uw reis.

loader-image
Weer Kos
Kos, GR
16:35, 4:35, 20 mei, 2024
temperature icon 23°C
onbewolkt
Humidity 73 %
Wind 10 mph
Wind Gust: 14 mph
Sunrise: 03:59
Sunset: 18:15
Scroll naar boven