Op Jongeren vakantie naar Mykonos

Zoek jij een leuke locatie om in de zomermaanden met je vrienden en vriendinnen naar toe te gaan? Overweeg dan zeker eens Griekse eiland Mykonos. Het is sinds de afgelopen jaren een zéér populaire bestemming onder zowel Nederlandse als Belgische jongeren. Je gaat hier voor een onvergetelijke vakantie.

Waarom zul je denken, nou heel simpel; zon, zee en strand. Dat is wat je nodig hebt. Daarnaast bied deze prachtige plaats volop mogelijkheden om s’avonds en in de nachten op uit te gaan in clubs en kroegen. Er is hier genoeg te doen, of je nu houd van actie, avontuur of stappen. Mykonos heeft voor iedereen wat wils.

Beste Jongeren vakantie aanbieders voor MYKONOS!

– Prijsvrij vakanties
– Sun Tip Vakanties
– Vakantiediscounter

Vakantie naar Mykonos boeken

Op dit prachtige eiland zijn tientallen mooie zandstranden te vinden. Daarnaast is er een mooi nachtleven. Mensen van over de gehele wereld komen naar Mykonos om te genieten van een prachtige vakantie op dit Feesteiland van Griekenland. Kraakhelder zeewater, prachtige strandbars waar je overdag heerlijk kan loungen om vervolgens tot in de nachtelijke uurtjes te genieten van een beachparty. Dit Eiland noemt men ook wel het Ibiza van Griekenland.

Heeft Mykonos een eigen vliegveld?

Het antwoord is ja, Mykonos heeft een eigen vliegveld. De afstand van het centrum van Mykonos tot aan het vliegveld is ongeveer 3 kilometer. Wanneer je op dit eiland bent geland is het ongeveer 10 minuten rijden vanaf de airport naar de bruisende stad. In de zomer gaan de meeste vluchten vanaf Schiphol maar er zijn gedurende het gehele jaar mogelijkheden om te vliegen op Mykonos. Mykonos is ook populair onder eilandhoppers. Je ziet dus ook vaak mensen vliegen naar Mykonos om vervolgens middels de boot andere Griekse eilanden te bezoeken zoals Ikaria en Naxos.

Weer op Mykonos

Het klimaat van het Griekse Mykonos (een klein eiland in de Egeïsche zee) is mediterraans. Het eiland is het meest in trek in de zomermaanden en je kan er dan vanuit gaan dat je tegen temperaturen aan loopt welke ver boven de 30 graden uit stijgen, het weer op Mykonos is dus perfect. In de nachten is het er niet veel kouder dan 20 graden. De temperatuur is dus na zonsondergang nog aangenaam. Heerlijk om dus te vertoeven op de tal van sfeervolle terrasjes welke te vinden zijn op het eiland. Eind September is de tijd dat het flink kouder begint te worden op het eiland. Noodzaak is dus wel om voor die tijd op het eiland geweest te zijn wanneer je gaat voor het zonnige weer.

Wat te doen op Mykonos?

Er is echt enorm veel te doen op het Griekse eiland en dat buiten het stappen / nachtleven om. We presenteren je een kleine greep uit de tal van mogelijkheden welke het eiland te bieden heeft. Wist je overigens dat Mykonos in het verleden het territorium was van zeelieden en arme boeren? Dit verklaart ook waarom je zoveel windmolens aantreft op het eiland. En om dan maar meteen met de deur in huis te vallen..

 

Bezoek de windmolens van Mykonos

Deze molens zijn een van de bekendste bezienswaardigheden van Mykonos. Één ding is zeker, wanneer jij terugkeert van je jongerenreis Mykonos na een heerlijke vakantie, dan moet je deze hebben bezocht. De windmolens zijn naar alle waarschijnlijkheid gebouwd door Venetianen. Door de harde wind welke op het eiland staat is dit waarschijnlijk de reden geweest om de tarwe en granen te malen. Op dit moment zijn er nog 16 molens te vinden op het eiland. Dit waren er in het verleden veel meer.

Breng een bezoekje aan Klein Venetië

Dit is een prachtige buurt op het eiland Mykonos. Tal van witte huisjes met daarbij ook nog eens tal van kleurrijke balkons. Een echte must-visit wanneer je besluit om een bezoek te brengen aan Mykonos. Wist je dat Klein Venetië een van de meest populaire plekken is om foto’s te schieten onder fotografen?

Scroll naar boven