Weer op Rhodos

Als je op zoek bent naar een zonnige bestemming in Europa, dan is Rhodos een goede keuze. Dit Griekse eiland in de Egeïsche Zee heeft namelijk een warm mediterraan klimaat, waardoor het vrijwel het hele jaar door aangenaam weer heeft. In deze blog vertel ik je meer over het weer op Rhodos gedurende het jaar, zodat je weet wat je kunt verwachten als je naar dit eiland op vakantie gaat.

Weer in Maart, april en Mei op Rhodos

De lente op Rhodos is aangenaam en mild. De temperaturen stijgen langzaam naar zo’n 20 graden in maart en 25 graden in mei. Er valt weinig regen, waardoor de natuur mooi groen blijft. Dit is een goede tijd om het eiland te verkennen en te genieten van de rust voordat het hoogseizoen begint.

Weer in zomer op Rhodos

De zomer is de drukste en warmste tijd op Rhodos. De temperaturen stijgen naar zo’n 30 graden en er valt nauwelijks regen. Dit is de tijd om te genieten van de stranden en het kristalheldere water van de Egeïsche Zee. De zomeravonden zijn warm en perfect om buiten te dineren of te genieten van een drankje op een terras.

Lekker weer in September en Oktober op Rhodos

De herfst op Rhodos is nog steeds warm en aangenaam, maar minder druk dan de zomer. De temperaturen dalen naar zo’n 25 graden in september en 20 graden in november. Er kan af en toe een regenbui vallen, maar over het algemeen blijft het droog en zonnig. Dit is een goede tijd om de bezienswaardigheden van het eiland te verkennen en te genieten van de lagere prijzen.

Weer in de Winter op het griekse Rhodos

De winter op Rhodos is mild en vochtig. De temperaturen dalen naar zo’n 15 graden en er kan af en toe regen vallen. Toch schijnt de zon nog steeds regelmatig en zijn er nog steeds veel activiteiten te doen, zoals wandelen en sightseeing. Het is een goede tijd om de lokale cultuur te ervaren en te genieten van de rust op het eiland.

Rhodos heeft het hele jaar door aangenaam weer, met milde winters en warme zomers. Afhankelijk van je voorkeur kun je het beste in de lente of herfst reizen wanneer het minder druk is en de temperaturen nog steeds aangenaam zijn. Maar als je wilt genieten van de stranden en het kristalheldere water, dan is de zomer de beste tijd om te gaan. Wat je ook kiest, Rhodos zal je niet teleurstellen als het gaat om het weer en de schoonheid van het eiland.

loader-image
Weer Rhdoos
Rodos, GR
02:51, 2:51, 17 juni, 2024
temperature icon 24°C
onbewolkt
Humidity 59 %
Wind 11 mph
Wind Gust: 0 mph
Sunrise: 03:48
Sunset: 18:27
Scroll naar boven